40= plucking pheasants since 2017
Online: 0  •  Vizitatori (24 ore): 2
Grotaru' • 20-May-2019

Aveam ciine, pe Rex. Intre timp s-a dus, n-am putut sa ma uit la Animal Planet vreo 2 ani, izbucneam in plins. Rex, un cutuverde roscovan cu labute albe, cam cit un boxer, sentimental si atit de frumos ca ma intreba snobilimea locala ce rasa e. Le-am raspuns de nu stiu cite ori ca e de rasa “incerta”. Nu m-au crezut asa ca am zis sa ma distrez oleaca: unora le-am spus ca e ciobanesc australian, altora ca e Dingo de Zalau. Spre uluiala mea m-au luat in serios! Rex musca tot ce intra in curte, vecini, rude, meseriasi, cunostinte, capsa tot si inca rau, omora gaini ajunse accidental in curte (wtf?), pui de pisica nou nascuti aruncati de salbatici peste gard, omora tot si mi-i punea satisfacut pe prag. N-am intervenit si nu l-am certat niciodata, asta considera ca e datoria lui si se achita cu constiinciozitate canina de ea. Nu-l invatase nimeni, bietul animal statuse in lant 7-8 ani inainte sa ajung eu in casa aia si sa-i dau drumul din lant! Neam de dobitoci, habar n-aveati ce animal bun tinuserati toata viata lui in lant, idiotilor! Nemernici suficienti si salbatici, din secunda in care i-am dat drumul din lant si-a facut program de patrulare pe linga gard, de ma intreba cite unul iarna daca ii fac eu carare prin zapada pe linga gard. Dupa felul in care latra stiam daca e postasita sau oficianta de la gaz sau vreo cunostinta. Imbecili guresi si salbatici, nemernici sadici ce sinteti cei care l-ati avut inainte, niciodata nu a intrat pe micul rondo cu Regina Noptii aflat exact in fata dormitorului fost al vostru! Pentru raul pe care l-ati facut animalului astuia va urasc din toata fiinta mea!

Esuat recent in orasul asta idiot si la vremea aceea plin de ciini si acum de ignoranti cu diplome universitare, se-ntimpla intr-o noapte sa plec de la ceva petrecere. Aproape fiind o iau pe jos printre case. Usor coclit dar functional, mergeam drept fara prea mare efort. Ma rog, cu oarecare ezitari :))) Bineinteles ca m-au luat la latrat toti ciinii cartierului, se ambaleaza astia de la unul la altul de zici c-a dat gaia pe strazi, cind colo eram eu cu o singura idee si aia fixa: acasa si in pat. Restul vedem miine. :)))

La o intersectie se apropie de mine un zavod alb, cam cit un ciobanesc. Speriat ma apropii de un gard si vorbesc cu el. Cit e de mare pe atit e de distant, da lent din coada aia stufoasa, are urechile sus, o privire curioasa si o atitudine de “ce-i cu tine la ora asta mica? Aaaa, ok, bine, hai ca te duc eu”. Stau nemiscat si ii povestesc eu ceva, se apropie dar nici vorba sa ma lase sa pun mina pe el. Ii vorbesc ceva si dintr-o data o ia inainte spre prima intersectie de stradute in latraturile disperate ale catelimii cu curte personala si se aseaza fix in mijlocul ei parca intrebindu-ma “acuma incotro o iei?”. Cind ma apropii de el se fereste din drum, l-or fi lovit ceva salbatici, eu vreau doar sa-l mingii dar nu ma lasa, tine departe. O iau inainte, latraturi, harmalaie, parca la un moment dat se satura si incepe de marcheaza gardurile exact in dreptul celor care-l latra. Urmatoarea intersectie iar ma asteapta. S-a asezat pe coada in mijloc si asteapta sa ajung si eu. Simpatic foc. Trag dreapta si o zbugheste inaintea mea marcind mai toate portile latratoare, mergind inaintea mea la 20-30 de metri, oprindu-se fix in mijlocul urmatoarei intersectii asteptind si privind la mine si la mersul meu aproximativ. Nu l-am auzit vreodata latrind, doar marca uneori fix linga boturile galagioase de dupa garduri. Urmatoarea intersectie la fel, se aseaza si ma asteapta, cind aleg incotro o ia inainte. La fel toate celelalte.

Ajung acasa, scrisesem pe poarta “Nu intrati, Ciine Bun” :))))

La poarta vorbesc cu el, se apropie si ma lasa sa pun mina pe el! Il mingii cu drag, ii vorbesc una alta, ii spun ca l-as adopta si i-as oferi curtea cu draga inima dar nu pot ca iese scandal. Ii spun sa astepte sa ii aduc ceva de mincare. La coltul casei ma asteapta Rex bucurindu-se si nu prea – de regula sare pe mine si-mi murdareste hainele. Acum imi pare rau ca nu l-am lasat sa mi le murdareasca pina le ia dracu dar e prea tirziu.

Iau ceva din frigider si merg la poarta, nu mai e acolo. Nici altul acum :(

End of story