40= plucking pheasants since 2017
Online: 0  •  Vizitatori (24 ore): 4
Grotaru' • 18-Jun-2019

V-aduceti voi aminte cum era cind venea asistenta la clasa cu Gamaglobuline? Toamna parca venea. Si ce zumzaiala era in clasa ca urma injectia aia in picior. Majoritatea eram cuminti si acceptam injectia aia cu fireasca teama de durere, si a injectiei dar si a efectelor ei care puteau tine citeva zile, 2, 3, dar ni se explicase ca e spre binele nostru. Aveam doi colegi care refuzau injectia aia, unul habar n-am de ce, a fost intotdeauna un baiat cuminte dl actual inginer silvic (incepea sa faca culturism si peste ani, prin liceu, avea deja un corp fantastic de frumos si chiar mi-amintesc ca i-a spus asistentei ca n-o lasa, ca-si va tine muschii piciorului atit de incordati incit acul nu va intra – mi-aduc aminte ca am vazut cum se indoia acul in piciorul lui!) si celalalt facea scandal ca asa era el si asa e si azi, scandalagiu fara tinta, dl Ing. Ofiter Sef Mecanic pe vreo nava prin lumea asta. Ma rog, maica-sa era asistenta cu injectiile, poate de-asta.

La mine treaba era oabla, ma faceam palid si cam lesinam. Sigur, nu inainte de injectie, atunci eram doar palid, dupa injectie insa ma faceam verde si de regula lesinam. Daca nu lesinam, rareori dar se intimpla, imi reveneam abia la 30' dupa ce iesea asistenta din clasa. Habar n-am de ce, chestie de foaita. Treaba valabila pina si la injectiile alea subcutanate, cele pentru detectia TBC sau ceva pe-acolo, naiba stie de ce, lesinam si noapte buna. E posibil sa fie urmare a unor episoade traumatizante din viata mea de copil mic de tot, chestii cu amigdalite facute in fiecare primavara si toamna, cu Peniciline facute din 6 in 6 ore (adica mers pina la Policlinica din 6 in 6 ore) in doze din ce in ce mai mari pina ce am ajuns aproape imun la Penicilina - am scapat de toate, Peniciline, febre crunte etc, imediat ce mi-au fost scoase afara, la 6 sau la 7 ani. (N-am mai facut antibiotice de-atunci decit foarte rar, poate de 2-3 ori, n-a fost nevoie, iar antibioticele de azi au asupra mea efecte imediate si bubuitoare. Da', ma rog, eu fac parte din categoria aia asupra careia pina si Biseptolul - o sulfamida, cred- are efecte imediate de ma cam injurau citiva colegi).

Boooon, am mai crescut, m-am inscris in registrul donatorilor de singe, ma rugau doamnele de la recoltare sa trec des (cit permite legea si medicina) ca am in singe nu stiu ce care e foarte folositor si asa. Ma achitam cu constiinciozitate de vizita regulata la donare. Si, ghici ce, aproape intotdeauna lesinam dupa :))) Ba chiar ultima oara cind am avut voie sa donez a fost si mai si: mi-a introdus acul, am pompat, am glumit cu fetele pe-acolo, am stat apoi cu vata aia cu spirt sa se coaguleze pe-acolo si cind am dat sa plec, sa fi trecut 10' dupa ce mi-a scos acul, fetele nu, nici vorba, stati aici ca sinteti alb ca varul. Eu cocos: sa vedeti ca ma simt bine, ca sint ok, ca chestii la birou. Aiurea, nu m-au lasat, isi cunosteau ele bine musteriul. Dupa ceva vreme, sa fi fost inca vreo jumate de ora gata, ma ridic sa plec, scornesc iar o gluma, salut frumos si inchid usa pe dinafara. Mda, cind m-am trezit eram iar inauntru, asezat in acelasi loc dar cu o durere in frunte: cei care asteptau au zis ca am inchis usa, i-am salutat si m-am prelins peste un cuier pom :))))

Bon. Inainte vreme eram de plecat in cantonament de iarna, hai sa tai aschii pentru casa pentru 2 saptamini. Lemnele erau taiate de cu toamna, aschiile de molid le taiam doar cind aveam nevoie de ele. Merg in magazia de lemne, tai aschii destule si la un moment dat fac cumva si coada toporului da in stiva de lemne si de-acolo in mina mea stinga (2 cicatrici maricele alaturate am pe mina stinga, una e din ziua aia). Topai de durere (nu prea mare, daca ai facut sport si nu stii sa induri durere n-ai facut sport) timp in care mi se infasoara in minte un gind groaznic, voi pierde cantonamentul de iarna! F...-i, adica una dintre placerile anului. Ma rog, dupa ce-mi trece de topaiala ma uit sa vad ce si cum. Cumva, dracu stie cum n-am taiat mai nimic, doar pielea si-un pic mai adinc ca acolo doare, si ceva vas mititel de singe, curge putintel si se opreste (am un reflex format naiba stie cum, cind si de ce, imi sug rana pina se opreste si vad ce-i acolo. Daca nu se opreste ii bai si trebuie doctor repede, acum nu e deloc cazul) asa ca vad o bucatica din tendonul degetului mare. Doare dar nu foarte, vad ca pot sa-l misc asa ca e ok-ish. Pun aschiile in sacosa lor, iau si lemne in cealalta sacosa, le pun in baie, apoi merg la mine in camera, scot trusa medicala, imi fac toaleta ranii, ma pansez fain frumos si dupa aia? Lesin, evident! :)))))