40= plucking pheasants since 2017
Audienţă: 24 useri online  •  În ultimele 24 de ore ne-au trecut pragul vizitatori unici
Short News
Papagalul Diliu • 21-Dec-2020

Preambul: Oita Rose se enervase odata pe 30-0 si a zis ca de acolo mai lipsesc retele de bucatarie si modele de crosetat. La crosetat nu ma pricep, dar uite ca vin in intampinarea dorintelor ei, si ii demonstrez ca se poate si aici.

Azi, Lasagna vegan-muzicala.

Sambata, in timp ce unii va destrabalati pe aici, altii isi vedeau linistiti de treaba. Mai exact de treburi. Si mai exact: de treburile cu care am fost insarcinat de colega de palier, ca orice barbat care este sef la el in casa: facut curatenie, spalat rufele, batut covoarele, golit aspiratorul, aruncat sticlele, ingrijit copilul, calcat rufele deja uscate, facut de mancare. Deh, ce nu face omul ca sa se poata uita linistit de la 18:30 la meciul dintre Bayer si Bayern (Mama Mia san Mia), meci ce urma sa decida cine termina anul pe primul loc.

Singura problema a fost ca am vrut sa incep cu batutul covoarelor, cand mi-am dat seama ca in Doiciomania barbatii aflati la putere s-au gandit si la cei insurati si au interzis prin lege batutul covoarelor. Asa ca tot planul de atac s-a dat peste cap!
Astfel, am ajuns sa golesc sticlele, sa arunc rufele, sa calc covorele, sa spal aspiratorul, sa bat copilul si am facut curat in beci, ca sa am unde vedea meciul.

Doar partea cu facut mancare a ramas la locul ei. Fiind post, am facut lasagna de post.
Ca sa imi fie mai usor, am chemat niste ajutoare. La inceput am fost ajutat de Jethro Tull (trupa despre care credea un fost coleg de liceu, cam prostut, ca se cheama "Je Total"). Am scos fundul de bucatarie, "Tick as brick", am inspirat adanc, precum "Locomotive breath" si cat ai zice "Aqualung" am curatat si am taiat marunt cele 2 cepe medii. Si pentru ca imi tot curgea Aqua din ochi, intrebat fiind de ce plang, nu am vrut sa dau dovada de slabiciune, asa caam zis ca din cauza ca Bob Dylan si-a vandut toate drepturile de autor celor de la magazinul Universal. Asa ca am schimbat subiectul, si am intrebat daca au adus ceva din "Songs of the wood" si am primit ciuperci (neavand in casa decat foarte putine The Magic Mushrooms, pentru ca au fost produse foarte putine) m-am multumit cu cele 300 de g. de Champignons si 200 g amestecatura de ciuperci de padure. Pe care le-am...tocat! Si le-am pus la calit impreuna cu ceapa tocata marunt.

Apoi, cei de la J.T. s-au retras, facandu-i loc spiritului lui Frank Zappa, care, fiind vorba de bucatarie s-a repezit ca mesager al "Hungry freaks" si m-a urmarit cu atentie cum tai in rondele mici cei 4 morcovi si am tocat marunt ardeiul gras (era foarte dolofan asa ca am folosit doar jumatate). In timpul acesta, F.Z. pasionat de fructe, mi-a sugerat "Peaches en regalia" si "Watermelone in Easter hay". Timp in care mi-a dat si sfaturi, mai ales ca e iarna si mi-a zis: "Don't eat the yellow snow". Spiritul lui F.Z. a plecat, nu inainte de a-mi spune ca ardeiul gras are o culoare care ii sugereaza Crimson. Asa ca, pentru ca aveam timp si pofta, am pus concertul "King Crimson" de la München (normal!) din '82.

Morcovii si ardeiul gras le-am bagat la inghesuiala cu ceapa si ciupercile. Nu am gasit nici piersicile nici pepenele, recomandate de F.Z., asa ca le-am inlocuit cu o vanata destul de maricica si un dovlecel mediu ca marime.

Dupa ce le-am tocat cubulete le-am pus sa danseze cu suratele din oala. Nu este necesar sa fie adaugata apa deloc. Chiar asa...apa??!!

In timp ce cei de la "King crimson" isi vedeau de treaba, ma gandeam la cel de al doilea album al lor, "Red" si asa mi-am adus aminte ca trebuie sa pun si rosii. Asa ca am tocat 4 rosii, nici prea-prea, nici foarte-foarte, si intr-o tigaie separata le-am pisat la cap pana le-am pasat si apoi le-am adaugat. Si in timp ce toate legumele alea isi faceau de cap in oala (doar ceapa cerea ceva mai multa organizare, ca...deh) am curatat 5 catei de usturoi pe care i-am zdrobit fara mila. Apoi am adaugat 500 g imitatie de carne tocata produs pe baza de soia. Si am last totul sa se amestece bine cam 10 minute. Apoi am adaug chestii de alea care fac viata si textele frumoase: sare si piper, niste boia dulce, ceva oregano si patrunjel verde.

Sosul Bechamel (cu margarina si faina) nu l-am facut, pentru ca alor mei nu le place, asa ca am renuntat la el, si lasagna vegana iese foarte bine si fara el. Nici la cea cu carne nu il folosesc, dar acolo baza e sosul Ragu.

Si apoi am luat un vas de Jena (vasele de Jena vor ramane mereu "vase de Jena" chiar daca sunt fabricate in China, la fel cum "adidasii" pot fi Puma si un copiator Minolta sau Kyocera va fi un xerox) si am trecut la construit: un strat de foi de lasagna (Barilla, dar doar pentru ca face Maestrul reclama la Barilla, precum CG la Braila) acoperit bine cu amestecatura din oala si apoi inca un strat de foi si tot asa pana se ajunge la marginea de sus a vasului de Jena. Ultimul strat trebuie sa fie de amestecatura. Si se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius se pune cuptorul pe ventilatie si se lasa cam 40 de minute. Cu 5 minute inainte de final se poate adauga un strat "King Crimson" pe post de "Epitaph" si anume se acopera totul cu felii de cascaval vegan (io am acoperit doar o parte, pentru ca jumatatea nu se da in vant dupa cascavalul vegan).

As putea sa va intreb daca stiti care este albumul meu preferat de la King Crimson. Dar banuiesc ca nu. Totusi, sa stiti ca este mai usor de aflat decat formatia favorita a lui Gelmin. Trebuie doar stiut ca este cu doar 19 zile mai in varsta decat mine si internetul.

Si in final, o recomandare muzicala pentru colegul @kjaa7. Am eu "un premonitz" ca o sa-i placa. Nu stiu de unde imi vine premonitzul asta, dar asa imi vine mie, ca in ciuda titlui piesei (desi recomandare normala din partea unui diliu) si in ciuda faptului ca vine de la mine, cred ca recomandarea o sa-i placa. S-ar putea sa fie valabila si in cazul lui Gelmin, dar tocmai am uitat care este formatia lui preferata, asa ca nu stiu daca ii place reteta de mai sus si nici bucata de jos...