40= plucking pheasants since 2017
Online: 0  •  Vizitatori (24 ore): 6
totYEL • 05-Jul-2021

Unde ramasesem? Cre' ca prin aeroport. Eram cam zombie dupa 30h de nesomn, cu toate ca trasesem un powernap din Poor-man's-UK pana-n UK-ul ala korekt si trebuia sa fac cumva sa nu umblu cu toate toalele dupa mine la SW19. Timp s-ajung la cazare din parti, fetele plecasera spre complex, primesc info ca Lyuda e inca acolo, ma sui in Uber si-ajung. Cat putea sa dureze sa-mi las un troller intr-o camera si sa cobor? A zis indianu' ca ma asteapta, da' intre timp a inchis cursa si s-a dus la coltul strazii, fiind convins ca tot pe mine ma pescuieste, dar pe alt tarif. Evident, numa' ca pentru 4km jumate bubuise tariful la 3x, #tuvanguritadetiganivopsiti, as fi luat-o pe jos pentru 30 de lire, da' fugea pass-ul cu tot cu pui si cu ata, asadar i-am umplut frigiderul indianului cu toate limbile pamantului si i-am facut comanda de o cursa Braila-Galati pe tarif redus.

E al treilea GS la care ajung, da' parca asta-i diferit. Prea multa verdeata si daca nu-i verdeata sigur sunt ziduri imbracate in iedera sau alte ierburi pe care nu le pot descrie, insa e frumos. E ca-n filmele cu Paul Newman, cu toti burghezii la costume invartind un trabuc cubanez intre degetele pe post de chipsuri de poker, asteptand careul de asi, da' ia-l pe Rafa de unde nu-i. Anyway, vezi atatea fete cunoscute de pe streamuri, da' habar n-ai de unde sa-l iei pe fiecare, iar in momentul in care ti-ai dat seama cine e deja l-ai pierdut in multime. Dau o raita pe la terenurile de antrenament si n-am chef sa stau la fete ca deja-mi faceau ochii ca-n Las Vegas, umpik mai departe schimband Medvedev mingi cu Karatsev. Fara chef baietii, aka fara genunchi indoiti, doar loveau forehanduri in cross. Danila pare genul de jucator care nu face risipa de energie nici la antrenamente, prefera sa loveasca in 5 stiluri diferite o dreapta decat sa faca doi pasi. E alta natie de Fognini, da' lasa impresia ca-i facut din acelasi aluat.

Incep meciurile si plec cu gandul de a vedea cat mai multi jucatori, sa-i prind pe toti cat mai sunt in concurs si sa le trag niste poze peste bot, da' imi aduc aminte ca am lasat aparatu' la 30 de lire distanta si nici chef sa stau cu telefonul in mana n-am, asa ca pozez cu ochiu' mintii si-mi deschid toate chakrele catre jucatori ca RBA, Berrettini, Norrie, Bedene (aici m-am dus mai mult ca sa vad fete cunoscute, Julia Moldovan era pe baricade in caz ca slovenul englezul slovenul avea nevoie de orice), Sevastova, Badosa, Siniakova si m-am oprit la Muchova - Giorgi, nimerind la cateva scaune distanta de batranul pletos ce pare mai prietenos decat imi imaginam, dar la fel de agitat ca intotdeauna. Am prins-o pe Camila in frenzy spre finalul setului secund, ca apoi sa se relaxeze umpik vazandu-l pe ta-su' multumit. A descusut-o bine Karo in decisiv si a tinut-o in slice-uri pe rever pana a zis 'piua! schimb in lung de linie ca n-am dispozitia necesara sa lovesc cate 6-7 crossuri punct de punct.'- la a treia nefortata in banda fileului am plecat, stiam ca nu e rost de pestacol.

Prind un set din Ostapenko - Kasatkina, unde Dariuca cre' ca venise de la Biserica pentru ca-i ramasesera ceva lumanari neaprinse si rugaciuni nespuse, ca tot bodoganea in timp ce ridica baloane si i se intorceau razant si puternic timp de 20 de minute cat a durat primul set. Csf, cand Elenush nimereste terenul poti spera doar sa treaca furtuna repejor sau sa te-mprietenesti cu Fortuna.

Pierd startul la fete, nu trecuse decat vreun sfert de ora si Leylah/Anastasia aveau deja 5-2 cu dublubreak. Imi pun ochelarii de vedere sa nu-mi fi scapat vreo cifra de '1' la coloana de seturi ca sa stiu daca ma intorc inapoi acasa sau mai stau umpik. Bubuia nebuna aia de Potapova de parca plecase Ostapenko la alt meci (si cred ca plecase, ca-ntre timp pierduse setul 2 cu 6-3), deja imi era rusine sa intru pe deuce dupa meci ca sa nu-i infrunt bucuria fernandiztica lui CG; in fine, papiotele au incetat sa mai joace bine concomitent si-au aparut poach-urile. Motai umpik si ma trezesc la *5-4 in decisiv, 4 mingi de meci ratate, se face rebreak-ul, ba chiar si hold-ul, piticu' plecase si el de la meci (de fapt, nu prea a aparut pana acum) si se termina 8-6. Haida la treaba ca mai avem meci si maine.

Vineri recuperez somnul lipsa si ajung pe la 14 la complex, numa' bine cu cateva momente inainte ca sfintele Tamara si Maria sa porneasca-n forta. Imi pierd juma' de viata la 5-4* in primul set si inca o treime in tiebreak-ul setului 2, dandu-mi heal la Korda - Evans. Sebi, asa cum l-am citit inca de prima oara cand l-am vazut, pare un Berdych cum mai putina masa musculara si ceva mai multa minte, dar cu un joc ce se pliaza perfect pe suprafata asta, avand un timing bun la minge si toate armele de care are nevoie pentru a castiga cel putin un Wimby. Nu se vad puncte nevralgice, iar modul in care iese din situatiile mai putin placute imi dau incredere ca va avea un viitor stralucit. Daca nu se scoate cu serviciul (Evans nu e un returneur destoinic), de multe ori are taria mentala sa salveze mingile de break cu scheme de joc amatoresti pe care le executa la linie. Plecam dupa primul set la Shapo - Murray, fiind convinsi ca se va termina repede, Andy fiind stors in primul rand fizic.

Singurul lucru nasol la Wimby e ca-ti obosesc repede ochii daca urmaresti punctele cu regularitate, nuantele de verde si galben nu-s asa prietenoase ochiului. Prea prietenoase n-au fost nici Sanders/Dolehide care le-au eliminat repejor pe Andreea si Monica, io tot speram sa vad un meci cu 3 romance in optimi, sansele de sferturi fiind mari pentru macar una dintre ele, da' Mitu n-a adus tenisul ala bun la Londra, era cam mult o optime pentru ea la ce a aratat. Incepe Sori impotriva Emmei, eram destul de entuziast pentru o eventuala joaca a dambovitencei in Manic Monday, nu stiu exact ce s-a intamplat cu Sorana, dar a avut mintea blocata in multe momente in care putea intoarce partida. Pe langa trasoarele lui Raducanu, la care probabil nu s-a asteptat, pentru ca una_este si una-si castiga meciurile fara sa depinda de adversara, Cirstea s-a trezit ca nu poate controla punctele, astfel blocandu-i-se si sinapsele, nefiind capabila sa vada ca 80% din loviturile Emmei vin in contre-pied. Pauza de antrenament si-l vad si pe Maestro la treaba - dezinvolt, cu reverul la el intr-un meci in care a avut nevoie de el, se asigura ca-l bate pe Cam inca de la vestiare si se asigura ca mai are un tur liber azi impotriva lui Sonego.

Azi sunt prea multe meciuri bune in prima transa, cred ca o sa ciupesc ceva din Rybakina - Sabalenka si Swiatek - Jabeur pana incepe meciul de dublu si sper sa mai am energie si chef sa vad si Zverev - FAA, poate Gauff - Kerber.

Din ce-am vazut pana acum, cateva idei razlete:
1. Emma pierde azi
2. Berrettini face finala
3. Nole nu rateaza #20
4. Barty danseaza cu Nolito.